Dag 35. Mose, bok, most soyasaus og tipp-tipp-oldehvitløken til Hvitløk i vask.

Hvitløk har fått på øret at det er skrevet om en av forfedrene hans i selveste Mosebok nummer 4, som er inkludert i boksamlingen Bibelen ISBN: 0-00000-00-1"Vi minnes fisken som vi spiste i Egypt, og som vi fikk for ingenting. Vi minnes agurkene, melonene og purren, rødløken og hvitløken"

Uheldigvis er hvitløk nevnt sist på oppramsingen, det viser at hvitløk fortsatt har en jobb å gjøre når det gjelder popularitet.

Her har vi et bilde av en av mosebøkene, de inneholder mye spennende fakta om forskjellige mosearter både i innland,utland og ingenmannsland. Det er mulig å trykke på bildet for større versjon.

Apropos mose, så husker du kanskje at Hvitløk greide å fange Kikkoman-mafiaen under en bolle? Hvis ikke så kan du lese det innlegget her. En av soyasausene ble faktisk most under bollen og nylig har arkeologer gravd opp fossilet etter den moste soyasaus-flasken.


Apropos mose #2: Tipp-tipp-oldehvitløken til Hvitløk i vask ble most i en hvitløkspresse for mange år siden. Han hviler nå i de evige hvitløksmarker:


Dagens hvitløksfact : Hvitløk inneholder ikke bare ett, men flere fedd! Det er en av de grønnsakene som har flest fedd.

4 kommentarer:

  1. Syns generell mose generelt får for lite oppmerksomhet.

    SvarSlett
  2. Tror faktisk hvitløk har gjort litt dårlig research her, grønn mose har et navn! På norsk heter de Torvmoser, men på latin heter de Sphagnopsida, også kjent som Sphagnideae i ytterligere strøk.

    SvarSlett
  3. Beklager, men det er nok du som må sjekke kildene dine. Du forveksler Grønn mose med Generell mose, det er nemlig ikke samme type mose. Grønn mose er både grønnere og mindre generell enn Generell mose.

    SvarSlett
  4. Liker humoren din jeg :P Artig blogg!!!

    Linda

    SvarSlett